2012. április 18., szerda

Kinyitom az ajtót előtted


Az elegancia jelentése Bakos Ferenc szerint először is előkelő, választékos, finom ízlés. Biztosan van magyar eleganciakutató intézet, melynek tagjai nyilván naprakészen meg tudják fogalmazni: mi is az. Ehhez tudományosan hozzászólni nem akarok, mert ismereteim igencsak hiányosak. Viszont érzem én, hogy az elegancia keresése, az elegancia ideája felé való törekvés homályosulni látszik. Merthogy az eleganciára vágyni kell csupán. Ja, hogy nincs pénz rá? Nincs, persze, de nem is kell! És szó nincs itt az öltözködésről, inkább villanyosokról és ugorkákról. Arról, ahogy Borge megigazítja az ingujját, hogy a könyvet nem teszem le kihajtott lapokkal, mert az fáj neki s hogy kinyitom az ajtót előtted (és nem csak előtted, utánad is).

3 megjegyzés:

  1. Bevallom, ezen sokat tűnődtem. Az utánad kérdésén: hogy is van ez? Valaki másnak, aki utánad? Neked, amikor visszajössz? Magamnak kifelé?

    VálaszTörlés
  2. Ennyit az eleganfhiáról meg udvariaffágról! Ffharnak itt válafolni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tetszik! Egyszer egy antikvárius kolléga úgy írta le az Insel Verlagot, hogy Infel Berlag. Azok a fránya gót betűk! Nos, szívesen válaszolok, de nem a nagy nyilvánosság előtt. Ez a hátránya egy "névtelen" kommentnek.

      Törlés