2014. május 2., péntek

Wizzair vs BA 3


Tudjuk, hogy a Wizzair London-Budapest járata egyike a világ legmegbízhatatlanabbjainak (ld.: http://www.theguardian.com/money/2014/mar/25/britain-flight-delay-wizz-air), ennek ellenére a BA 40 perces késéssel indul. A kapitány nagyon kedvesen többször is jelzi, valami csip-csup dolgot cserélnek a gépen, ne is törődjünk vele, meg tulajdonképpen enélkül is elindulhatnánk és legyünk türelemmel. Hosszan keringünk a kifutókon, már-már azt hiszem, lassan az autópályára fordulunk, hiszen még úgy is gyorsabban haladnánk, ha Bécs felé vennénk az irányt, érintve Bábolnát és Mosonmagyaróvárt.
Az üléseken bőr huzat (nem emlékszem, a Wizzairen milyen), a lábamat ki tudom nyújtani, az étel elégséges. Mármint hogy kettes. Amíg fapadoson mindezért helyben kell fizetni, viszont én választhatom ki, mit szeretnék, addig itt egységesen azt kérdezik: "Teát, vagy kávét?" És hol van a bor, vagy a sör?
A szendvicsnek űrszaga van. Nem tudom, miért éppen ezt a kifejezés jut eszembe, hiszen gőzöm sincs, milyen szagok vannak az űrben, de futurisztikus "illat" árad a kenyérből és a narancsléből. A Wizzair kávéja sem jobb, szendvicset nem kértem még, előnye is csupán annyi van, ha nem szeretnék, nem rendelek. És egy két órás utat könnydén kibírok űrszag nélkül is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése